Popis : Používá se jako přísada ke konzervaci a k ochucení ovoce, džemů, zeleniny, nápojů a sirupů. Kyselina citronová se používá jako přísada ke konzervaci a ochucení ovoce, džemů, marmelád, sirupů, nápojů a zeleniny. Zpomaluje enzymové hnědnutí ovocných plodů (např. oloupaných jablek) a destrukci vitaminu C.
Popis : Kyselina sorbová se používá jako konzervant v potravinářství, protože zabraňuje růstu plísní, kvasinek i některých kultur baktérií, které se mohou vyskytovat v sýrech, šťávách, marmeládách, džemech, víně či sušeném ovoci. Tradičně se přidává do nápojů, kečupů, majonéz, margarínů, sýrů a dalších mléčných výrobků, pekařských polotovarů a cukrovinek, masných výrobků, salátových zálivek a dresingů a nakládané zeleniny.
Popis : Mozartovy "tyčinky". Ideální dárek! Jemná hořká čokoláda s náplní marcipánu (25%) a s náplní příchutí pistácií (25%). Vyrobeno v Rakousku - Maitre Truffout.
Popis : Pro ovocné osvěžení dne sáhněte po žvýkacích bonbónech Mentos Fruit s kombinací příchutí pomeranč, citrón a jahoda v ikonickém ruličkovém balení!
Popis : Neobsahuje konzervační látky. Tradiční receptura od tradičního výrobce nakládacího přípravku NOVA. Obsahuje sůl, cukr a směs koření s koprem. S pomocí přípravku připravíme nálev znojemského typu k nakládání okurek, zeleniny a hub. Neobsahuje žádné konzervační přísady proto je nutno uzavřené lahve sterilovat. Návod je na každém obalu.